glava4.jpg



Domov
Predstavitev društva
Izletniški odsek
Mladinski odsek
Markacijski odsek
Kolesarski odsek
Odsek za varstvo narave
Plezalna šola
Seznam vodnikov
Seznam opreme
Vodniški kotiček
Tabori
Zimska predavanja
Glasilo Planinski odmevi
Glasilo Planinski e-odmev
Fotogalerija

 



Statistika
od oktobra 2008
št. obiskov:



Članarina v letu 2003

Letošnja članarina nam prinaša kar znatno višjo ceno in tudi precejšnje spremembe. Višino članarine določa Planinska zveza Slovenije in je praviloma obvezujoča za vsa planinska društva. V nadaljevanju vam nekoliko podrobneje predstavljam vrste članarine in ugodnosti, ki iz njih izhajajo.

Vrste članarin za odrasle:
Članarina A (12.000 SIT) je namenjena aktivnim obiskovalcem domačih in tujih gora. Član ima popust pri prenočevanju v domačih in tujih kočah, zavarovanje za primer nezgode, zavarovanje za reševanje v evropskih gorah (do 2560 ?), popust pri nakupu opreme, prejme koledarček akcij in naročnino na Planinski vestnik.
Članarina B (3.250 SIT) je nedvomno najbolj razširjena med članstvom in je namenjena odraslim obiskovalcem slovenskih gora. Član ima popust pri prenočevanju v domačih in tujih kočah, zavarovanje za primer nezgode, popust pri nakupu opreme, prejme koledarček akcij.
Članarina B1 (2.000 SIT) je namenjena odraslim osebam, starejšim od 70 let. Član ima popust pri prenočevanju v domačih kočah, zavarovanje za primer nezgode, popust pri nakupu opreme, prejme koledarček akcij.
Članarina P (2.000 SIT) - podporni član je namenjena vsem, ki niso stalni obiskovalci gora. Član ima popust pri prenočevanju v domačih kočah, zavarovanje za primer nezgode, popust pri nakupu opreme.

Vrste članarin za otroke in mladino:
Članarina C1 (2.000 SIT) je namenjena mladim od 18 do 26 let, če so študentje ali nimajo lastnih dohodkov. Član ima popust pri prenočevanju v domačih kočah, zavarovanje za primer nezgode, popust pri nakupu opreme.
Članarina C2 (1.700 SIT) je namenjena srednješolcem do 18. leta. Član ima popust pri prenočevanju v domačih kočah, zavarovanje za primer nezgode, popust pri nakupu opreme.
Članarina C3 (1.000 SIT) je namenjena osnovnošolskim otrokom. Član ima popust pri prenočevanju v domačih kočah, zavarovanje za primer nezgode, popust pri nakupu opreme.
Članarina C4 (700 SIT) je namenjena predšolskim otrokom. Član ima popust pri prenočevanju v domačih kočah, zavarovanje za primer nezgode, popust pri nakupu opreme.

Družinska članarina:
Družinska članarina je seštevek dejanskih vrst članarin, ki jih člani družine glede na starost plačajo (članarine A, B, C1, C2, C3 ali C4), pri čemer morata biti člana oba starša in neomejeno število otrok. Za vsakega otroka oz. mladostnika (članarine C1, C2, C3 ali C4) se odšteje 1.000 SIT.

Člani PD Fram si lahko brezplačno izposodite opremo, zemljevide in literaturo, ki jo imamo. Vodniki PZS smo vam na voljo za morebitne nasvete ali izdelavo načrta ture, na katero se odpravljate sami, s prijatelji ali družino. Za vas organiziramo letno okoli 30 izletov, planinski tabor, predavanja znanih alpinistov in popotnikov, lahko se preizkusite v plezanju na umetni steni in še kaj bi se našlo. Nenazadnje zberemo vsako leto članke in fotografije ter pripravimo lastno glasilo Planinski odmevi. Imamo dogovor s trgovinami z alpinistično, planinsko in športno opremo o ugodnostih pri nakupih. To so: IGLU Šport, T.E.R.R.A. Sport in SPORT Extreme.
Prepričan pa sem, da se tistim, ki aktivno preživljate svoj prosti čas v naravi in gorah, vse, kar v to vložite, bogato povrne in obrestuje ter se sploh ne da meriti z denarnimi enotami. Ostanite še naprej naši člani, mi pa se bomo potrudili, da boste skupaj z nami našli tudi nekaj zase.

Jože Bobovnik

 
PD Fram © 2008