Programi za mladino

Sprehodi za najmlajše člane
V okviru vrtca v Framu deluje tudi naša planinska skupina, ki jo uspešno in neutrudno vodi Jožica Planjšek . Odpravljamo se na krajše sprehode na Kopivnik, Planico, Ranče, Lepi vrh. Večkrat s seboj povabimo tudi starše in skupaj z njimi odkrivamo čudoviti svet narave.

Izleti za osnovnošolce
Za osnovnošolce delujejo planinske skupine v osnovnih šolah v Framu pot vodstvom Brigite Vabič , v Račah pod vodstvom Tatjane Tramšek in v Hočah pod vodstvom Vlaste Bobovnik . Za osnovnošolce pripravljamo nekoliko zahtevnejše izlete, osvojimo prvi tisočak, na zimskih izletih se vozimo z vrečami ...

1990-05-12: Žavcarjev vrh

Plezalni krožek
V telovadnici OŠ Fram imamo tudi plezalno steno. Tako poteka vsak četrtek med 16:30 in 18:00 uro pod strokovnim vodstvom Aleša Peretina in Damijana Sagadina plezalni krožek za osnovnošolske otroke. Najboljši plezalci se udeležujejo področnih tekmovanj v športnem plezanju. Tudi sami smo bili že trikrat organizatorji tekem v športnem plezanju. Ostali člani društva pa lahko preizkusijo svoje plezalske spretnosti ob petkih med 20:30 in 22:00 uro.

Plezalni krožek

Vzponi za dijake in študente
Za dijake in študente organiziramo zahtevnejše vzpone na naše dvatisočake tako v zimskem kot v poletnem času. Pri tem se postopno seznanjajo z zahtevnimi turami, med njimi pa iščemo tudi kandidate za bodoče vodnike PZS.

Poletni planinski tabor
Poletni planinski tabor je za mnoge vrhunec planinske sezone. Spanje pod šotori, raftingi, kopanje v gorskih tolmunih, orientacijski pohodi, planinska šola, družabno življenje, plezalni vrtec, kurjenje tabornega ognja in preživetje v naravi nikogar ne razočarajo.

Ogledi diapozitivov
Na številnih pohodih, izletih, taborih se nabere veliko fotografskega gradiva, ki si ga kasneje z veseljem ogledamo in pokažemo tudi tistim, ki jih tokrat morda ni bilo z nami.

Planinska šola
Da bi se lahko odgovorno obnašali v naravi in spoznali pravila varne hoje organiziramo v okviru tabora in planinskih skupin na osnovni šoli planinsko šolo, ki jo je do sedaj končalo že okoli 100 otrok.

Akcija Ringa-Raja in Mladi planinec
Kot dodatna motivacija za otroke potekata akciji Ringa-Raja in Mladi planinec. V akcijo Ringa-Raja so vključeni predšolski otroci, ki svoje vtise pridno rišejo v svoj dnevnik. Za opravljeno določeno število izletov prejmejo našitek, planinski znak, pesmarico in dnevnik Mladi planinec.
V akcijo Mladi planinec so vključeni osnovnošolski otroci, ki svoje vtise opišejo v svojem dnevniku. Za opravljeno določeno število izletov prejmejo bronasti, srebrni in zlati znak Mladega planinca.