glava3.jpg



Domov
Predstavitev društva
Izletniški odsek
Mladinski odsek
Markacijski odsek
Kolesarski odsek
Odsek za varstvo narave
Plezalna šola
Seznam vodnikov
Seznam opreme
Vodniški kotiček
Tabori
Zimska predavanja
Glasilo Planinski odmevi
Glasilo Planinski e-odmev
Fotogalerija

 



Statistika
od oktobra 2008
št. obiskov:



Programi za mladino


Sprehodi za najmlajše člane
V okviru vrtca v Framu deluje tudi naša planinska skupina, ki jo uspešno in neutrudno vodi Jožica Planjšek . Odpravljamo se na krajše sprehode na Kopivnik, Planico, Ranče, Lepi vrh. Večkrat s seboj povabimo tudi starše in skupaj z njimi odkrivamo čudoviti svet narave.

Izleti za osnovnošolce
Za osnovnošolce delujejo planinske skupine v osnovnih šolah v Framu pot vodstvom Brigite Vabič , v Račah pod vodstvom Tatjane Tramšek in v Hočah pod vodstvom Vlaste Bobovnik . Za osnovnošolce pripravljamo nekoliko zahtevnejše izlete, osvojimo prvi tisočak, na zimskih izletih se vozimo z vrečami ...

1990-05-12: Žavcarjev vrh

Plezalni krožek
V telovadnici OŠ Fram imamo tudi plezalno steno. Tako poteka vsak četrtek med 16:30 in 18:00 uro pod strokovnim vodstvom Aleša Peretina in Damijana Sagadina plezalni krožek za osnovnošolske otroke. Najboljši plezalci se udeležujejo področnih tekmovanj v športnem plezanju. Tudi sami smo bili že trikrat organizatorji tekem v športnem plezanju. Ostali člani društva pa lahko preizkusijo svoje plezalske spretnosti ob petkih med 20:30 in 22:00 uro.

Plezalni krožek

Vzponi za dijake in študente
Za dijake in študente organiziramo zahtevnejše vzpone na naše dvatisočake tako v zimskem kot v poletnem času. Pri tem se postopno seznanjajo z zahtevnimi turami, med njimi pa iščemo tudi kandidate za bodoče vodnike PZS.


Poletni planinski tabor
Poletni planinski tabor je za mnoge vrhunec planinske sezone. Spanje pod šotori, raftingi, kopanje v gorskih tolmunih, orientacijski pohodi, planinska šola, družabno življenje, plezalni vrtec, kurjenje tabornega ognja in preživetje v naravi nikogar ne razočarajo.


Ogledi diapozitivov
Na številnih pohodih, izletih, taborih se nabere veliko fotografskega gradiva, ki si ga kasneje z veseljem ogledamo in pokažemo tudi tistim, ki jih tokrat morda ni bilo z nami.

Planinska šola
Da bi se lahko odgovorno obnašali v naravi in spoznali pravila varne hoje organiziramo v okviru tabora in planinskih skupin na osnovni šoli planinsko šolo, ki jo je do sedaj končalo že okoli 100 otrok.

Akcija Ringa-Raja in Mladi planinec
Kot dodatna motivacija za otroke potekata akciji Ringa-Raja in Mladi planinec. V akcijo Ringa-Raja so vključeni predšolski otroci, ki svoje vtise pridno rišejo v svoj dnevnik. Za opravljeno določeno število izletov prejmejo našitek, planinski znak, pesmarico in dnevnik Mladi planinec.
V akcijo Mladi planinec so vključeni osnovnošolski otroci, ki svoje vtise opišejo v svojem dnevniku. Za opravljeno določeno število izletov prejmejo bronasti, srebrni in zlati znak Mladega planinca.
 
PD Fram © 2008