glava3.jpg



Domov
Predstavitev društva
Izletniški odsek
Mladinski odsek
Markacijski odsek
Kolesarski odsek
Odsek za varstvo narave
Plezalna šola
Seznam vodnikov
Seznam opreme
Vodniški kotiček
Tabori
Zimska predavanja
Glasilo Planinski odmevi
Glasilo Planinski e-odmev
Fotogalerija

 



Statistika
od oktobra 2008
št. obiskov:



Akcija Očistimo Slovenijo

Tudi letos poteka akcija pod okriljem organizatorjev lanskoletnega projekta Očistimo Slovenijo v enem dnevu! Tokratna akcija se osredotoča na popisovanje divjih odlagališč.

Cilj popisa je osvežiti prvi nacionalni register divjih odlagališč, ki je nastal lani med akcijo Očistimo Slovenijo v enem dnevu! Gre za inovativno orodje, ki bo prispevalo k ureditvi in poenotenju baz divjih odlagališč na celotnem ozemlju Slovenije ter s tem olajšalo boj z nelegalnim odlaganjem.

 

Cilji letošnje akcije popisa divjih odlagališč so naslednji:

  • - Poiskati kar največ divjih odlagališč, ki jih doslej še nismo odkrili in popisali
  • - K iskanju divjih odlagališč vključiti čim več prostovoljcev in tako spodbuditi ljudi k aktivnemu delovanju v dobro svojega kraja.
  • - V vsaki občini poiskati, izobraziti in opremiti vsaj enega popisovalca, ki bo od sedaj naprej enkrat na leto preveril vsa odlagališča na svojem območju.
  • - Vsa odlagališča v Registru divjih odlagališč oceniti glede na njihovo nevarnost za okolje in tako izdelati podlago za sanacijski načrt za vso državo in vsako občino posebej.
  • - Odkriti odlagališča, ki so najnevarnejša in opozarjati nanje toliko časa, dokler jih pristojne službe ne očistijo.

 

Za vse to pa potrebujemo čim več prijav divjih odlagališč. Če poznate divje odlagališče, ga lahko na enostaven način prijavite tukaj. Navodila za enostavno prijavo odlagališč, ki jih že poznate, najdete najdete tu.

 

Več informacij na: http://www.očistimo.si (ja, č je v naslovu)

 

Hvala za vašo pomoč!

 

 
PD Fram © 2008