glava4.jpg



Domov
Predstavitev društva
Izletniški odsek
Mladinski odsek
Markacijski odsek
Kolesarski odsek
Odsek za varstvo narave
Plezalna šola
Seznam vodnikov
Seznam opreme
Vodniški kotiček
Tabori
Zimska predavanja
Glasilo Planinski odmevi
Glasilo Planinski e-odmev
Fotogalerija

 



Statistika
od oktobra 2008
št. obiskov:



Predstavitev in dejavnosti kolesarskega odseka

V programski usmeritvi KO PD Fram smo si zastavili prioritetno nalogo in sicer približati turno kolesarjenje širšemu članskemu krogu društva. Torej vsem tistim, ki bi želeli doživeti naravo in planinarjenje še na drugačen način – na kolesu.
 
Turno kolesarjenje, kot že samo ime »turno« pove, je vožnja s kolesom v naravnem okolju in po različnih terenskih podlagah. Na turno kolesarskih izletih se običajno na začetku peljemo po asfaltni cesti, s katere kar hitro zapeljemo na makadamsko cesto, nato na gozdno cesto, kolovoze, vlake in ostale uradno dovoljene poti, ki nam služijo za povezave med posameznimi točkami trase izleta. Vožnja po takšnih terenih pa zahteva zraven ustreznega kolesa in opreme še nekaj znanja in izkušenj. Zato je naš namen, da posredujemo  potrebno kolesarsko znanje in veščine našim članom in jim s tem omogočimo varno gibanje s kolesom tudi po takšnem terenu. Ture – izleti bodo različnih težavnostnih stopenj in bodo uradno objavljeni v seznamu oz. koledarju izletov Planinskega društva Fram in na naši spletni strani.
 
Želja v društvu je tudi, da bi se kolesarji priključili oz. pridružili našim tradicionalnim planinskim pohodnim izletom kot je Areh, Od Gorice do Planice, Vurberk, Jugova domačija … Kolesarji bomo te želje z veseljem realizirali.
 
Za konec predstavitve dejavnosti pa še vabilo na naše turne izlete, s katerimi vam želimo približati turno kolesarstvo kot obliko prostočasne aktivne rekreacije pod vodstvom strokovnega kadra z naslednjim namenom in sloganom:

 

ODKRIVATI IN SPOZNAVATI LEPOTE NARAVE V  NAŠI BLIŽNJI IN DALJNI OKOLICI  – NA KOLESU.

 

Načelnik KO PD Fram, Gregor Brezočnik

 
Fram, junij 2012
 
PD Fram © 2008