Pogoji udeležbe na TK turah PD Fram

Vsaka dejavnost s katero se v življenju srečujemo ima svoje zakonitosti in posledično nevarnosti.

Turno kolesarjenje pri tem ni nobena izjema.  Glede na planinarjenje in klasično hojo v naravi se kolesarjenje razlikuje po tem, da imamo pri tej dejavnosti združena dva elementa gibanja: hojo in vožnjo s kolesom.

Pri obeh dejavnostih pa je NAJPOMEMBNEJŠA VARNOST VSEH NAS, ki smo udeleženi v takšni obliki rekreacije.

Že pri hoji sami se moremo držati  raznih pravil gibanja v izogib neprijetnostim in morebitnim poškodbam, pri kolesarjenju pa je potrebno posvetiti poglavju varnosti še več pozornosti. Vse z namenom, da se izognemo posledicam, ki se pri kolesarjenju kar hitro projicirajo v lažje in težje psihološke, telesne poškodbe ali poškodbe opreme. V programski usmeritvi Kolesarskega odseka je zamišljeno približevanje turno kolesarske dejavnosti širšemu krogu članov društva premišljeno in predvsem VARNO! Zato bo potrebno za udeležbo na organiziranih akcijah Planinskega društva Fram izpolnjevati določene zahteve in se držati določenih pravil. Morda bo izpolnjevanje le tega včasih tudi neprijetno, saj brez izpolnjevanja zahtevanih pogojev NE BO MOŽNA UDELEŽBA na uradno organiziranih izletih društva. Na turno kolesarskem izletu smo kolesarji med drugim udeleženci v cestnem prometu, zato moramo kot kolesarji upoštevati vsa predpisana in uzakonjena cestno prometna pravila, pravila gibanja v naravnem okolju in planinski častni kodeks. Zraven teh vsesplošno znanih zakonov in pravil je potrebno izpolnjevati še vse spodaj navedene zahteve Kolesarskega odseka PD Fram:

ZAHTEVE KOT POGOJ ZA UDELEŽBO NA TK TURAH - IZLETIH

a)   Članstvo v kateremkoli Planinskem društvu v Sloveniji (s plačano članarino za tekoče leto - zaradi zavarovanja)
b)   Urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje
c)   Kolesarski izpit ali vozniški izpit za avtomobil, traktor, delovni stroj
č)   Stanje alkohola v krvi:   0.00 promilov
d)   Obvezna kolesarska oprema vsakega kolesarja (navedena spodaj)
e)   Biti telesno in duševno zdrav in imeti potrebno kondicijo
f)   Specifične zahteve vezane na posamezni izlet (objava v posameznem razpisu)

OBVEZNA OPREMA VSAKEGA UDELEŽENCA

g)   Tehnično brezhibno treking oz. gorsko kolo
h)   Kolesarska čelada
i)   Kolesarska očala
j)   Kolesarske rokavice
k)   Primerna oblačila in obutev
l)   Osebni dokumenti (osebna izkaznica, planinska izkaznica, vozniški izpit, izkaznica zdravstvenega zavarovanja)

VSE ZAPISANE ZAHTEVE IN OBVEZNA OPREMA  SO OSNOVA ZA UDELEŽBO NA TURNO KOLESARSKIH IZLETIH PLANINSKEGA DRUŠTVA FRAM, KI SE BO PREVERJALA NA ZBORNIH MESTIH!