glava2.jpgDomov
Predstavitev društva
Izletniški odsek
Mladinski odsek
Markacijski odsek
Kolesarski odsek
Odsek za varstvo narave
Seznam vodnikov
Seznam opreme
Vodniški kotiček
Tabori
Zimska predavanja
Glasilo Planinski odmevi
Glasilo Planinski e-odmev
Fotogalerija

 Statistika
od oktobra 2008
št. obiskov:Članarina v letu 2002

Letošnja članarina nam ne prinaša večjih sprememb glede na preteklo leto, razen seveda nekoliko višje cene. S plačilom članske znamkice postanete člani velike družine (v letu 2001 nas je bilo 72.063) planincev.
Včlanite se lahko v času uradnih ur društva ali se dogovorite s katerim izmed vodnikov ali članov upravnega odbora društva.
S plačilom članarine pridobite številne ugodnosti, ki so naštete v nadaljevanju. Seveda pa prevzamete tudi nekatere obveznosti. S plačilom članarine se strinjate in sprejmete Pravila PD Fram ter se zavezujete, da se boste ravnali in obnašali v duhu Častnega kodeksa

Vrste članarine:
slovenskih planincev.

odrasli  

članarina A  

9.500 SIT

 

odrasli  

članarina B  

2.500 SIT

  

članarina B  

1.250 SIT - za starejše od 70 let

 

mladina  

članarina C1  

1.500 SIT - mladi od 19 do 27 let, če študirajo

  

članarina C2  

1.000 SIT - mladi od 14 do 18 let

  

članarina C3  

800 SIT - osnovnošolski otroci

  

članarina C4  

500 SIT - predšolski otroci

 

družinska  

članarina D  

1.000 SIT - za družine z otroci

 

podporni  

članarina S  

1.000 SIT - za podporne člane

In kakšne so ugodnosti? Vsi člani s plačano članarino (razen podpornih - S) imajo popust pri prenočevanju v planinskih kočah doma in v evropskih gorah (v tistih kočah, ki so last podpisnikov pogodbe o vzajemnosti), nezgodno zavarovanje doma in v evropskih gorah, reševanje v evropskih gorah do višine 2560 EUR, popust pri prevozu z vlakom v skladu s sklenjenim sporazumom, 10% popust pri vožnji z žičnicami v poletni sezoni, 10% popust pri nakupu opreme v trgovinah Promontane in 10% popust pri nakupu čevljev Planika treking v trgovinah Planike.
Člani s plačano članarino A ali D pa imajo plačano naročnino za Planinski vestnik (5.500 SIT) in brezplačen izvod koledarja planinskih akcij. Člani s plačano članarino A imajo zavarovanje za višjo odškodnino v primeru nezgode.

Člani PD Fram si lahko brezplačno izposodite opremo, zemljevide in literaturo , ki jo imamo. Vodniki PZS smo vam na voljo za morebitne nasvete ali izdelavo načrta ture, na katero se odpravljate sami, s prijatelji ali družino. Za vas organiziramo letno okoli 30 izletov , planinski tabor , predavanja znanih alpinistov in popotnikov, lahko se preizkusite v plezanju na umetni steni in še kaj bi se našlo. Nenazadnje zberemo vsako leto članke in fotografije ter pripravimo lastno glasilo , ki ga prejmete brezplačno. Imamo dogovor s trgovinami z alpinistično, planinsko in športno opremo o ugodnostih pri nakupih. To so: IGLU Šport, T.E.R.R.A. Sport in SPORT Extreme.

Planinska zveza Slovenije načrtuje uvajanje novih izkaznic. Stare izkaznice bodo predvidoma v veljavi do 1. 1. 2004. Zaradi spremembe vrste članarine (mladinske v A ali B, družinska) vam ni potrebno zamenjati izkaznice.

Jože Bobovnik

 
PD Fram © 2008