glava4.jpg



Domov
Predstavitev društva
Izletniški odsek
Mladinski odsek
Markacijski odsek
Kolesarski odsek
Odsek za varstvo narave
Plezalna šola
Seznam vodnikov
Seznam opreme
Vodniški kotiček
Tabori
Zimska predavanja
Glasilo Planinski odmevi
Glasilo Planinski e-odmev
Fotogalerija

 



Statistika
od oktobra 2008
št. obiskov:



Članarina v letu 2002

Letošnja članarina nam ne prinaša večjih sprememb glede na preteklo leto, razen seveda nekoliko višje cene. S plačilom članske znamkice postanete člani velike družine (v letu 2001 nas je bilo 72.063) planincev.
Včlanite se lahko v času uradnih ur društva ali se dogovorite s katerim izmed vodnikov ali članov upravnega odbora društva.
S plačilom članarine pridobite številne ugodnosti, ki so naštete v nadaljevanju. Seveda pa prevzamete tudi nekatere obveznosti. S plačilom članarine se strinjate in sprejmete Pravila PD Fram ter se zavezujete, da se boste ravnali in obnašali v duhu Častnega kodeksa

Vrste članarine:
slovenskih planincev.

odrasli  

članarina A  

9.500 SIT

 

odrasli  

članarina B  

2.500 SIT

  

članarina B  

1.250 SIT - za starejše od 70 let

 

mladina  

članarina C1  

1.500 SIT - mladi od 19 do 27 let, če študirajo

  

članarina C2  

1.000 SIT - mladi od 14 do 18 let

  

članarina C3  

800 SIT - osnovnošolski otroci

  

članarina C4  

500 SIT - predšolski otroci

 

družinska  

članarina D  

1.000 SIT - za družine z otroci

 

podporni  

članarina S  

1.000 SIT - za podporne člane

In kakšne so ugodnosti? Vsi člani s plačano članarino (razen podpornih - S) imajo popust pri prenočevanju v planinskih kočah doma in v evropskih gorah (v tistih kočah, ki so last podpisnikov pogodbe o vzajemnosti), nezgodno zavarovanje doma in v evropskih gorah, reševanje v evropskih gorah do višine 2560 EUR, popust pri prevozu z vlakom v skladu s sklenjenim sporazumom, 10% popust pri vožnji z žičnicami v poletni sezoni, 10% popust pri nakupu opreme v trgovinah Promontane in 10% popust pri nakupu čevljev Planika treking v trgovinah Planike.
Člani s plačano članarino A ali D pa imajo plačano naročnino za Planinski vestnik (5.500 SIT) in brezplačen izvod koledarja planinskih akcij. Člani s plačano članarino A imajo zavarovanje za višjo odškodnino v primeru nezgode.

Člani PD Fram si lahko brezplačno izposodite opremo, zemljevide in literaturo , ki jo imamo. Vodniki PZS smo vam na voljo za morebitne nasvete ali izdelavo načrta ture, na katero se odpravljate sami, s prijatelji ali družino. Za vas organiziramo letno okoli 30 izletov , planinski tabor , predavanja znanih alpinistov in popotnikov, lahko se preizkusite v plezanju na umetni steni in še kaj bi se našlo. Nenazadnje zberemo vsako leto članke in fotografije ter pripravimo lastno glasilo , ki ga prejmete brezplačno. Imamo dogovor s trgovinami z alpinistično, planinsko in športno opremo o ugodnostih pri nakupih. To so: IGLU Šport, T.E.R.R.A. Sport in SPORT Extreme.

Planinska zveza Slovenije načrtuje uvajanje novih izkaznic. Stare izkaznice bodo predvidoma v veljavi do 1. 1. 2004. Zaradi spremembe vrste članarine (mladinske v A ali B, družinska) vam ni potrebno zamenjati izkaznice.

Jože Bobovnik

 
PD Fram © 2008