glava2.jpg



Domov
Predstavitev društva
Izletniški odsek
Mladinski odsek
Markacijski odsek
Kolesarski odsek
Odsek za varstvo narave
Plezalna šola
Seznam vodnikov
Seznam opreme
Vodniški kotiček
Tabori
Zimska predavanja
Glasilo Planinski odmevi
Glasilo Planinski e-odmev
Fotogalerija

 



Statistika
od oktobra 2008
št. obiskov:



Poročilo iz tabora Planina na Kraju 1999

Planina na Kraju ( 1.7. - 9.7.1999)


Planinsko društvo Fram je v letu 1999 organiziralo drugi mladinski planinski tabor. Tabor je potekal od 1. do 9. julija.
Pri namestitvi smo se odločili za zidan objekt in sicer za kočo PD Jeglič na planini na Kraju. petnajst minut oddaljena od Komne.
Tabora se je udeležilo 26 otrok starih od 8 do 16 let. Za pedagoško vodenje so skrbeli trije pedagoški sodelavci, za strokovno vodenje in organizacijo tabora pa štirje kategorizirani vodniki A, B in D kategorije.
Tabor je bil popolnoma samooskrben, saj smo imeli zraven vso hrano in kuharja, ki je skrbel zato, da naši trebuhi niso bili prazni. Ker pa se je tabor nahajal na 1513 m je bilo potrebno vso hrano in prtljago spraviti do koče. Do Komne sicer vodi tovorna žičnica, vendar smo se zaradi cenovne ugodnosti in priročnosti odločili za helikopterski prevoz hrane do tabora. Osebno prtljago smo do tabora spravili s tovorno žičnico. Za prevoz prtljage in smeti v dolino ob koncu tabora smo se ponovno odločili za helikopterski prevoz.
Na samem taboru smo izvedli šest tur, kar je več kot smo planirali v programu tabora. Temu je botrovalo tudi lepo vreme, primerno za hojo po visokogorju.
Izvedli smo tudi predavanja iz planinske šole, vendar smo glavnino prostega časa namenili družabnosti in aktivnemu preživljanju prostega časa.
Tako smo poleg raznih iger z žogo namenili en popoldan preizkušnji v plezanju. Za najmanjše smo pripravili plezališče na bližnjem balvanu, za tiste malo starejše in zahtevnejše pa tudi preizkušnjo na dvajset metrski steni v bližnji okolici.
Kar se tiče družabnih aktivnosti smo se trudili ponuditi čimveč zanimivih aktivnosti. Tako smo trikrat zakurili taborni ogenj, ob katerem smo se igrali in peli, izvedli smo pravi planinski krst, pri katerem je vsak udeleženec tabora dobil planinsko ime, imeli pa smo tudi planinsko poroko. Vmes smo imeli še stilski izziv, modno revijo, skriti zaklad kviz in verjetno bi se našlo še kaj. Zadnji večer pa so udeleženci sami pripravili kulturni program, ki je obsegal tudi himno tabora in predstavitev taboriščnikov.
Jeseni bo piknik za vse udeležence in njihove starše, kjer si bomo ogledali diapozitive s tabora, lahko pa boste kupili tudi videokaseto tabora, saj smo večino dogajanja pridno dokumentirali z videokamero.
Ob tej priložnosti bi se še enkrat zahvalil vsem, ki ste sodelovali pri pripravi in izvedbi tabora. Tako se bomo z velikim veseljem lotili priprave tabora v naslednjem letu.

vodja tabora
Leon Vrhovšek

 
PD Fram © 2008