ZADNJE OBJAVE

PRILJUBLJENO BRANJE

Nejc Zaplotnik, POT
Kdor išče cilj, bo ostal prazen,
ko ga bo dosegel,
kdor pa najde pot,
bo cilj vedno nosil v sebi.

Bunker Škrilj (17. 11. 2019)

Zaprto območje Kočevske Reke je za Slovence, pa tudi mnoge tujce, desetletja predstavljalo sinonim za strogo varovano kočevsko skrivnost. Od 1. junija 2017 pa je nekdanji komunikacijski center goteniškega podzemlja, imenovan K-35 oz. Bunker Škrilj, odprt za turistične obiske. In mi si ga bomo ogledali!
Po ogledu bunkerja se bo ena skupina podala do koče pri Jelenovem studencu, druga skupina pa se bo pred vstopom v bunker podala na Medvedovo pot, po ogledu bunkerja pa še na krajšo Orlovo pot.

Prijave zbiramo do 11.11.2019 tukaj: https://forms.gle/nLT2W4k5BmykPFJe7.
Obveščamo vas, da je avtobus poln in prijav več ne sprejemamo. Lahko vas damo le v čakalno vrsto, če bo kdo odpovedal.

Obvestilo z dne 14.11.2019: V nedeljo je napovedano slabo vreme. Če bo dež, bomo malo spremenili plan. Prva skupina bo obiskala bunker Škrilj, druga pa bo šla po krajši Orlovi poti. Potem se bosta skupini samo zamenjali. Ogled Orlove poti traja kakšno uro. S seboj imejte oblačila za preoblečt in primerne čevlje, ker bo blato, fejst blato. Mojster je že pripravljen na zabavo po lužah, zemlji, pesku in gozdičku. Če bo nehalo deževati, si bomo ogledali še vas Gotenico. Ne prestrašite se, ni slabega vremena, je samo slaba oprema.

Kljub slabi vremenski napovedi se bomo jutri podali na izlet na Kočevsko. Naš glavni cilj je seveda bunker Škrilj, v katerem ne boste mokri. Zaradi napovedanih popoldanskih padavin bomo spremenili plan izleta. Skupina 1 bo ob 10.00 uri šla najprej v bunker Škrilj, skupina 2 pa se bo ob 10.00 uri najprej podala na ogled Orlove poti. Ko se skupina 2 vrne v TiC Kočevska Reka, si tam ogleda Orlovo sobo in počaka na odhod v bunker, ki je ob 13.00 uri. Skupina 1 se takoj po ogledu bunkerja poda na Orlovo pot in si kasneje ogleda Orlovo sobo. Po zaključku se bomo vsi skupaj zapeljali še skozi vas Gotenica in če ne bo dežja, se bomo tam okoli malo sprehodili. Če bomo imeli nazaj grede še dovolj časa, pa se ustavimo še na Trojanah.
S seboj imejte planinsko obutev, ker bo blato in nekaj za preobut na avtobusu. Ne pozabite na anorak in dežnik. Izkoristite WC, ki bo na voljo v TiC Kočevska Reka.
Se seboj imejte osebni dokument, s katerim dokazujete državljanstvo, če bo potrebno.

Zaradi ogleda bunkerja, kamor lahko gre največ 25 oseb,  sem vas razdelil v 2 skupini.

Skupina 1 (najprej ogled bunkerja, potem obisk Orlove poti)
Agata G., Andrej I., Anja I., Bojan R., Boštjan G., Boštjan I., Dejan B., Dragica J., Franc G., Izidor G., Jure Š., Lev G., Marija P., Matilda P., Metka G., Nebojša M., Nejc G., Nika Iza T., Peter R., Silvo V., Sonja H., Stanka M., Veronika K., Vesna R., Viktorija I.

Skupina 2 (najprej obisk Orlove poti, potem ogled bunkerja)
Ajda F., Ajda H., Albina F.,  Aleks D., Aleksej V., Alenka J., Anton P., Bor T., Brin T., Evan S., Franja P., Igor H., Jože V., Mark D., Mark S., Matic H., Matjaž H., Metka F., Nuša F., Polonca H., Simona S., Simona T., Tomaž S., Urška T.

Več si preberite v razpisu.

Bunker Skrilj

Seznam izletov 2019-20 za otroke

Objavljamo program izletov za vrtce in šolske otroke za šolsko leto 2019/20.

Program2019-20 .

Seznam izletov 2019

Objavljamo program izletov za leto 2019. Tiskano verzijo lahko prejmete ob plačilu članarine, na društvenih dogodkih ali ob dogovoru z vodniki. Spletno verzijo najdete tukaj.

Program izletov 2019

Članarina 2019

Obveščamo vas, da so na voljo znamkice za članarino. Znamkice veljajo do konca januarja naslednje leto.
O nakupu se posvetujte z vodniki, pišite na naslov društva E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript ali pa kontaktirajte osebo: Dragica Jus (041) 467-522.
Če ste na pristopni izjavi vpisali elektronsko pošto, potem morate dobiti avtomatsko obvestilo o vpisani članarini v sistem PZS, ki se imenuje ODOS.

Letos se cena poveča za 1€ glede na lansko končno ceno:

A=56€; Ad=51€ polnoletna oseba - aktivni obiskovalec domačih in tujih gora z največjim obsegom ugodnosti
B=26€; Bd=21€polnoletna oseba - aktivni obiskovalec domačih in tujih gora z osnovnim obsegom ugodnosti
B1=19,50€ polnoletna oseba - oseba, starejša od 65 let z osnovnim obsegom ugodnosti
SŠ=17€; SŠd=13,80€ srednješolec ali oseba s statusom študenta, do vključno 26. leta starosti, z osnovnim obsegom ugodnosti
PO=7€; POd=5,60€ predšolski ali osnovnošolski otrok, z osnovnim obsegom ugodnosti
IN=8€; INd=6€ oseba s posebnimi potrebami (oseba, ki ji je delno ali v celoti odvzeta poslovna sposobnost oz. je roditeljska pravica podaljšana), z omejenim obsegom ugodnosti

Več podrobnosti o članarini najdete na: clanarina.pzs.si